Iako mislimo da su neki savjeti bespotrebni, čini se kao da bi ipak morali neke podijeliti sa MMA fanovima.

Jedan primjer: Ako imate bolesnu bebu, razmislite prije nego što to dijete stavite u ruke borcu dan prije borbe. Razmislite jer je borac upravo skidao kilograme, imao je teške pripreme i sve je to utjecalo na njegov imuni sistem. Stoga prilaženje borcima dan prije borbe sa zahtjevom da se slika sa vašim bolesnim djetetom i nije baš najbolja ideja.

 

To je upravo ono što se desilo Cub Swansonu (25-8 MMA, 10-4 UFC) u petak, dan prije nego što je pretrpio drugi poraz submissionom u karijeri od Brain Ortege (13-0 MMA, 5-0 UFC).

 

“Bio je to stresan dan,” Swanson je rekao za MMAjunkie nakon borbe. “Probudio sam se bolestan ovo jutro. Nisam to htio reći svojim trenerima.”

 

“Smiješna stvar se dogodila. Neki čovjek mi je prišao u hodniku i rekao, ‘Hej, uslikaj se sa mojom kćerkom‘, i onda mi je dao u ruke. Ja sam rekao ‘uredu.‘ Ona je plakala i vrištala i nije htjela da je držim, pa sam je odmah dao nazad nakon što smo se uslikali skupa.”


 

Otac godine je onda rekao interesantu stvar, a to je ono što ni jedan borac ne želi da čuje prije svoje borbe.

 

“Rekao je, ‘E da, htio sam da dođem na otvoreni trening, ali moja kćerka je strašno bolesna,” rekao je Swanson. “A ja sam zanijemio.”

“Tako da mislim da je to ono što me je dotuklo. Probudio sam se ujutro i bio sam pod velikim srestom. Jednostavno sam se osjećao grozno čitav dan.”

 

Swanson je rekao da se osjećao bolje nakon što se zagrijao,  međutim ta stvar mu se i dalje motala po glavi, a to nije nešto o ćemu je on trebao da razmišlja neposredno prije borbe.

 

Zapamtite, MMA fanovi: Borci skidaju kilograme i njihov imuni sistem je slabiji nego inače, a vaša djeca su leglo bakterija.

S druge strane, mnogi su ovu izjavu Cub Swansona osudili kao bijedni pokušaj opravdavanja poraza.