Američki reper 50 Cent ponudio je ruskom borcu MMA Habibu Nurmagomedovu 2 miliona dolara ako napusti UFC i nastavi borbe na Bellator turniru. O ovom reper je napisao na svoom Instagram profilu.

U noći 7. oktobra, Nurmagomedov je branio svoju titulu šampiona UFC-a, pobedio Irca Conora McGregora na turniru u Las Vegasu. Nakon borbe, Rus, kao odgovor na uvrede Dillona Denisa, popeo se preko oktogona i skočio na članove tima McGregor, izazvavši borbu na tribinama i u samom oktagonu.

Prijatelj i partner Nurmagomedova, borca UFC Zubera Tukhugova nakon borbe učestvovao je u napadu McGregora, a kasnije šef UFC Dana White je rekao da će takmičari koji su napali Irca nikada neće učestvovati na turnirima organizacije.

Nurmagomedov je najavio spremnost da raskine ugovor sa UFC-om i izgubi naknadu za borbu u iznosu od 2 miliona dolara.

– Mislim da se UFC ponaša pogrešno u odnosu na Nurmagomedova, drugačije postupaju sa McGregorom, i danas sam spreman da platim 2 miliona dolara u gotovini ako se Rusi slažu da se Habib bori na Bellatoru, rešiću probleme sa Whiteom i vašim ugovorom kasnije. U ovo pozivamo i Tuhugovu – rekao je 50 Cent.

Bellator je druga organizacija po statusu u svetu MMA. Jedan od najznačajnijih boraca u istoriji MMA-a je ruski Fiodor Emelianenko koji nastupa u Bellatoru.