Nakon što je u MMA krugovima odjeknula vijest da je Anderson Silva opet pao na doping testu te da se neće boriti sa Kelvinom Gastelumom, zamjenski protivnik je bio jednako veliki šok. Naime, iako se borio na UFC 217 eventu održanom 4. novembra te izgubio titulu pprvaka velter kategorije, Michael Bisping se javio kao zamjena za Andersona Silvu. U razgovoru za MMA Hour, Bisping je pojasnio svoju odluku.

Činjenica da sam izgubio tu borbu me još uvijek muči. Znam da bih pobjedio tu borbu deset od deset puta. Znam da bih pobijedio ali sam ipak izgubio od Georgesa i evo me sada ovdje sa ovim božanskim poklonom”, rekao je Bisping o prilici da se iskupi za poraz od GSP-a.

“Ovo je odlična prilika da se vratim na pobjedničke staze. Poslao sam Whiteu poruku: “Slušaj, znam lika koji koji se borio prošle sedmice, nema povreda i može se boriti u Shanghaiu”. On odgovara: “Interesantno”, a ja mu kažem: “Jako interesantno”. Dvadesetak minuta kasnije primio sam poziv i sve je bilo dogovoreno”.

Bisping je također naglasio da je morao proći određene testove kako bi se utvrdilo da je zdrav i sposoban da se opet bori u tako kratkom vremenskom roku. Na sreću fanova, borba je odobrena a Bisping je još jednom dokazao da je pravi ratnik. U prilogu možete pogledati kompletan intervju.