UFC Fight Night koji će se održati 14. janura u St. Louisu, zvanično je dobio još dvije borbe. Vitor Belfort će se suočiti sa TUF pobjednikom, Uriah Hallom a Jessica Eye se bori sa Kalindrom Fariom. Belfort (26-13) je već ranije natuknuo da će se uskoro boriti sa Hallom (13-8) ali je sada borba postala zvanična. 

Vitor Belfort je posljednji put nastupao u junu ove godine kada je jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Nate Marquardta. Belfortu je to tek druga pobjeda nakon što je u novembru 2015. nokautirao Dan Hendersona. Od tada je  tehničkim nokautom izgubio dvije borbe (od Ronalda Souze i Gegard Mousasija) i borba protiv Kelvina Gasteluma je proglašena kao No Contest. Za one koji se ne sjećaju, Belfort je i ovu borbu izgubio tehničkim nokautom ali je rezultat promjenjen nakon što je Gastelum bio pozitivan na marihuanu. Uriah Hall je u posljednjoj borbi pobijedio Krzysztof Jotka čime je prekinuo niz od tri poraza.

 


Jessica Eye (11-6-1) se trebala boriti sa Paige VanZant na UFC 216 eventu ali je borba otkazana nakon što je VanZant povrijedila leđa. Jessica Eye je izgubila posljednje četiri borbe te je spas odlučila potražiti u muha kategoriji. S obzirom da se Eye i ranije borila u muha kategoriji, moguće je da će bolje snaći vraćanjem u svoju prirodnu kategoriju gdje je brazilka, Kalindra Faria (18-6-1) koja je svoju prvu borbu u UFC-u izgubila od Mare Romero Borelle.