Nakon četiri godine van oktagona, George St-Pierre se vratio u kategoriju više i porazio Michael Bispinga, te je tako postao i prvak srednje kategorije. Nakon što se slegla atmosfera oko njegovog spektakularnog povratka, počelo se postavljati pitanje kada i da li će GSP braniti titulu u srednjoj kategoriji. 

Dana White nije ostavio nimalo prostora za diskusiju te je rekao da će popizditi ako GSP ne bude branio pojas. Prema najnovijim izjavama prvaka, čini se da vjerovatno neće braniti pojas.

Pričat ćemo o tome ali nisam siguran da ću se vratiti u srednju kategoriju ako se budem opet borio. Ne vjerujem.”, rekao je GSP.






 

Prije nekoliko dana, Dana je saopštio da GSP boluje od kolitisa (upalna bolest crijeva) te da će zbog toga neko vrijeme biti van oktagona i da je moguće da postoji poveznica između novog režima ishrane kojim je GSP pokušavao dobiti kilograme prije borbe u srednjoj kategoriji.

Ako želim da se vratim u kategoriju do 84 kilograma očito ću morati jesti kao i ovaj put ali sam naučio nešto iz svojih grešaka. Mislim da nije dobra stvar da se silim da jedem kako bih dobio više mišićne mase. Uvijek sam bio protiv korištenja nedozvoljenih sredstava i sve sam radio prirodnim putem. Nema lakog načina. Ovo sam radio na teži način u nastojanju da povećam težinu i održim mišućnu masu što je bilo jako teško i nezdravo. Mislim da tijelo ima svoju prirodnu kilažu na kojoj može doseći svoj maksimum i za mene je to moja trenutna kilaža“.

Iako nije dao konačni odgovor, iz ove izjave je poprilično jasno da GSP ne namjerava da se vrati u srednju kategoriju. Reakciju Dane Whitea ćemo tek čuti i vidjeti.