Volkan Oezdemir se nakon tri borbe u UFC-u popeo visoku na rang listi UFC-ove poluteške kategorije, on ima tri pobede iza sebe i poslednje dve je pobedio nokautima u prvoj rundi. Poslednji put se suočio sa Jimiom Manuwom kada je pobedio nokautom u prvoj rundi. 

Sada Volkan vija novu borbu koja će ga približiti “UFC-ovom zlatu”. Naime on želi da se bori sa Alexandrom Gustafssonom koji je već dva puta imao prilike da se bori za titulu u UFC-u. Gustafsson se prvi put borio sa Jone Jonesom kada je poražen jednoglasnom odlukom sudija i sa Danielom Cormierom od kojeg je takođe poražen odlukom sudija.




Volkan ne vidi kako bi Gustafsson mogao da preživi jednu rundu sa njim u oktagonu i veruje da bi se njihov dvoboj završio isto kao i dvoboj Gustafssona i Anthony Johnsona, gde je Gustafsson poražen tehničkim nokautom u prvoj rundi.

Izjava Volkana:

“I see my fight with Gustafsson ending the same way his fight did with (Anthony Johnson). This is exactly what’s going to happen to him. He would not leave the first round, definitely not.”

Šta vi mislite da li bi se borba tako završila?