Borba počinje sa upozorenjem od strane komentatora Hardyja i Goodena da publika ne sme da trepne u ovoj borbi, jer se sve može završiti u tren oka.

Akhmedov zna da je Alhassan najopasniji kada ispaljuje svoje ruke koje su ga dovukle do skora od 7 pobeda nokautom u 7 borbi. Akhmedov gleda da prevede borbu u parter uz pomoć veoma agresivnog rvačkog stila, ali je Akhmedov osetio silu Alhassana i ustručava se pri razmenama u nadi da ne postane osmi nokaut na skoru zastrašujužćeg Abdul Razak Alhasana.

Pri kraju prve runde postalo je očito da je ovo najozbiljniji test koji je Alhassan ikada osetio i činjenica da će ovo biti prvi put u svojoj karijeri da je video početak druge runde.
Alhassan ulazu u treću rundu sa zlim namerama i baca veoma silovite udarce u naizgled pokušaju da završi Akhmedova što se pretvara u razmenu koju Akhmedov koirsti da prevede borbu u parter, ali samo na tren. Iskusniji Akhmedov gleda da izbegne udarce Alhassana uz delimični uspeh i Alhassan izgleda kao da ga vija sa svom namerom da ga završi. Akhmedov uspeva da privede borbu na pod i tu pritiskom izmori Abdul Razaka, što njegov korner i priznaje. Treća runda zahteva od Alhassana da nametne još strašniji pritisak i uspe da nokautira Akhmedova jer postoji veoma realna šansa da gubi na beleškama sudija. Treća runda je jeziv prizor za oba borca, Alhassan strahuje od rušenja u kojoj dimenziji očito gubi, dok Akhmedov strahuje od udaraca koje Alhassan upućuje.
Dan Hardy primećuje da je Akhmedov zasigurno sipao beton u uši, jer to je jedino objašnjenje kako uspeva da preživi udarce koje jeste, iste udarce koji su porušili svih 7 prethodnih Abdulovih protivnika u prvoj rundi. Borba se završava uz žicu i oba borca padaju na pod i sedaju uz žicu zagrljeni u gestu sportskog prijateljstva nakon 15 minuta topovske razmene.

Sudije su imale pune ruke posla, ali nakon kratkog većana dolaze sa odlukom i Abdul Razak Alhassan je doživeo svoj prvi poraz. Iskusniji Akhmedov odlazi kao pobedik iz borbe koju je malo ko očekivao da će videti drugu rundu, a još manje odluku sudija.