Aleksandar Rakić je nedavno potpisao za UFC a sada je i dobio prvog protivnika u oktagonu a to će da mu buse brazilac Francimar Barroso i oni će da se suoče 2 septembra u Roterdamu.

Rakić ima profesionalan MMA skor od 8 pobeda i samo jedan poraz, poslednji put je bio u akciji na AFC – Austrian Fight Challenge 5 kada je pobedio Sergio Souzu tehničkim nokautom u prvoj rundi.
Puno iskusniji Barroso se bori u UFC-u od 2013 godine i iza sebe ima jednu pobedu nad Darren Stewartom kojeg je pobedio na “UFC Fight Night 107 – Manuwa vs. Anderson” jednoglasnom odlukom sudija.

Rakić je svoj profesionalni MMA odradio 2011 godine i tada se suočio sa Christian Radke na RTC – Rock the Cage 2 kada je poražen polugom u prvoj rundi ali posle te borbe je uspeo da poređa osam uzastopnih pobeda. To što je jako zanimljivo sa njim jeste da nikad nije dopustio da mu borbe dođu u ruke sudija, već je sve uspeo da završi. Tokom karijere je morao da pravi veće pauze koliko je nama poznato dva puta zbog povrede kolena. Mi jedva čekamo ovu borbu i da vidimo Rakića u oktagonu jer verujemo da je velik potencijal i može daleko da dogura.