Jose Aldo je dobio odličnu priliku da osveti svoj posljednji poraz kada je tehničkim nokautom izgubio od Max Hollowaya,koji je postao novi prvak perolake kategorije. Nakon poraza, oglasio i Andre Pederneiras (trener Jose Alda) koji je rekao da je Aldo u borbu ušao sa povredom tako da nije mogao raditi svoje poznate low kickove tokom priprema za borbu niti u samoj borbi.

Nakon što je Frankie Edgar otkazao nastup zbog povrede, Aldo je prihvatio priliku da osveti svoj poraz i prema najnovijim komentarima njegovog trenera, ovaj put u borbu ulazi potpuno zdrav i spreman.

Kada nekome oduzmete njegovo najjače oružje i onda mu ga vratite, razlika će se sigurno primjetiti“, kratko je rekao Pederneiras.

Aldo je proveo neko vrijeme u SAD-u trenirajući boks. Kada se vratio, odmah je počeo sa treningom tako da kada je borba zakazana, on je već bio u treningu. Ovaj put je kamp počeo ranije nego inače tako da te dvije sedmice neće predstavljati nikakvu razliku.”

Nakon prve borbe i komentara o Aldovoj povredi, Holloway se naljutio i nazvao ga kukavicom. Pederneiras je iskoristio priliku da još jednom pojasni šta se desilo:

Kao prvo, Aldo nije ništa rekao nego ja. To je bio moj komentar kada je neko pitao zašto se umorio. Nikada nisam umanjivao pobjedu Hollowaya. U tom trenutku, bez obzira na to da li mu je noga bila povrijeđena ili ne, udarac bi ga oborio. Nije pao zbog noge. Zaista nisam umanjivao uspjeh Hollowaya na bilo koji način. Čak štaviše, pohvalili smo ga zbog načina na koji je postao štampion i na koji je pričao o Aldu. Želim da budem vrlo jasan, samo sam dao informaciju o nečemu što se dogodilo za vrijeme priprema i to je to.”

Aldo je samo kratko prokomentarisao da možemo očekivati najbolji kik boks i najbolji Muay Thai do sada.