Anthony Johnson (22-6, 13-6 UFC) potvrdio je glasine i otvorio vrata povratku u MMA.

Amerikanac je najavio povlačenje sredinom prošle godine nakon drugog poraza od Daniela Cormiera u meču za naslov prvaka, u trenutku dok je bio jedan od najboljih poluteškaša sveta.

Kao jedan od razloga naveo je i strah zbog posledica ovog sporta na zdravlje, posebno ozlede mozga, te da se posvećuje poslu s marihuanom.

34-godišnji ‘Rumble’ se do 2011. borio kao velteraš. Nakon što je 2012. bio pretežak za borbu s Vitorom Belfortom u srednjoj kategoriji i izgubio submissionom, Johnson je sledećih šest borbi odradio izvan UFC-a. Sve je dobio, a u tom nizu bile su i pobede protiv Andreja Arlovskog, Davida Brancha, Mikea Kylea i Jakea Rosholta.

Novi povratak planira u teškoj kategoriji.

– Da, istina je da ću se vratiti MMA-u kao teškaš, ali samo ako se Jon bude borio s DC-em za titulu! Moj osobni cilj je boriti se sa najboljima od najboljih dok se zaista ne prestanem boriti. Jon je bio moja motivacija otkako sam se podigao na 93 kilograma. Teška kategorija bi bila ludnica da smo nas trojica zajedno u njoj” napisao je na Instagramu.

‘Rumble’ je uvek govorio o želji za borbom protiv Jona Jonesa. Trebali su se boriti u maju 2015, ali je meč otkazan nakon što je Jones izazvao saobraćajnu nesreću i pobegao, nakon čega mu je oduzet naslov prvaka.