Danas je postalo zvanično da će Tyrone Woodley da brani svoj pojas protiv opasnog Demiana Maia-e na UFC214 u Anaheimu 29. jula. Međutim UFC izgleda ima plan šta je sledeće pobedniku te borbe. MMA novinar Ariel Helwani je danas putem svog twittera izašao sa informacijom da će se pobednik na UFC214 boriti sa Georges St- Pierrom u New Yorku.

 
Maia ima sedam uzastopnih pobeda iza sebe i poslednji put se suočio sa Jorgeom Masvidalom na UFC 211, kada je pobedio podeljenom odlukom sudija. Maia se već jedanput borio za titulu ali u srednoj kategoriji UFC-a, tada se suočio sa Andersonom Silvom na UFC112 kada je poražen jednoglasnom odlukom sudija nakon pet rundi.

Tyronu će ovo biti treća odbrana svog pojasa, poslednje dve borbe se suočio sa Stephen Thompson gde je pobedio jednu borbu a jedna je završena nerešeno. Osvojio je pojas prvaka protiv Robbie Lawlera na UFC201 kada je pobedio nokautom u prvoj rundi.

GSP se nije borio od 2013 godine kada je odlučio da ode u penziju, poslednji put je bio u akciji na UFC167 kada se suočio sa Johny Hendricksom kojeg je pobedio podeljenom odlukom sudija.