UFC u posljednje vrijeme donosi vrlo čudne odluke kada su u pitanju mečevi za titulu. Neki od takvih primjera su se dogodili kada je u pitanju Michael Bisping. Englez je nokautom oteo pojas Lukeu Rockholdu na UFC-u 199, da bi nakon toga branio titulu prvaka protiv vremešnog Dana Hendersona koji je u to vrijeme bio rangiran na 14. mjestu službene UFC ljestvice srednje kategorije. Iako se još ne zna točan datum, dogovorena je borba za pojas između Bispinga i Georgesa St-Pierrea, borca koji je godinama vladao velter divizijom, prije nego li je uzeo višegodišnju pauzu od MMA-ja. Naravno, mnogi borci i ljubitelji MMA-ja su se pobunili protiv takvog raspleta okolnosti. Yoel Romero, nezaustavljivi Kubanac kojem je bio obećan meč za titulu, negodovao je zbog objave sljedećeg protivnika Michaela Bispinga te je od UFC-a zatražio da se bori za privremeni pojas prvaka.

Romero je dao do znanja da se želi boriti s Andersonom Silvom za privremeni pojas, no Bisping se samo nasmijao na tu želju.

“Imate Romera koji traži borbu za privremeni pojas, to je tako očajno.”, rekao je Bisping na svojem podcastu ‘Believe You Me’. “Privremeni pojasi se daju kada su prvaci ozlijeđeni ili uzimaju slobodno od mečeva. Ovo što Romero radi je smiješno. Očajno.

Sada se GSP bori za pojas i to je to. Neka Yoel začepi gubicu. Ima izbor – neka se bori s nekim drugim borcem ili neka uzme pauzu. Neka izabere jedno ili drugo.”

Još uvijek nije potvrđen meč između Bispinga i GSP-a, no očekuje se da će fanovi GSP-a moći vidjeti u akciji tijekom Internacionalnog “Fight Week” događaja koji se svake godine održava u lipnju (julu).