Chael Sonnen je spomenuo Conorov izljev emocija na Bellatorovom eventu, rekavši da ga je napad UFC šampiona na Bellatorovog sudiju jako razljutio i da je to promijenilo njihov odnos.

Prema Sonnenu, koji je poznat po “pretvaranju u drugu osobu” pred publikom, McGregor je počeo da pretjeruje sa svojom “ulogom”.

“Počeo je da pretjeruje sa svojom ulogom,” rekao je Sonnen. “Kao i svi ljudi, mi smo ono što se pretvaramo da jesmo. Kada tipovi oponašaju neki lik, nakon kraćeg perioda, oni postanu ta osoba. Vidjeli smo ovo i na najvišim nivoima.

“To je stvarno”. Sonnen je spomenuo primjere iz kečera kao Ultimate Warriora, a onda je pričao o ljudima u Hollywoodu koji rade isto: “Glumci to stalno rade. Veliki glumci postanu likovi koje tumače, bilo da je to kauboj, loš momak, itd…Gledam Conora McGregora kako radi istu stvar.”

Mnogi su špekulirali da je korištenje sumnjivih supstanci navelo McGregora na emotivni ispad, ali Sonnen ne misli da je to slučaj. Misli da ga je to što je bogat, svjetski poznat i još uvijek mlad promijenilo i da je i on počeo da vjeruje u osobu koju je kreirao.

“Hej Conore, ti nisi zaista čudak, samo ga glumiš na TV-u! Ti nisi lik koji je skrenuo sa uma i koji ne može ostati smiren. Samo ga glumiš na TV-u, a onda se vratiš svom pravom životu, svojoj ženi i djetetu, vratiš se u svoju dvoranu i svojim klupskim kolegama.”

 


 

 

 

“Ljudi su govorili: “On je na kokainu, to je jedini razlog zbog kojeg bi se mogao tako ponašati. Bio je pijan i na kokainu”. Ne mislim da je to tačno. Mada je vjerovatno bio pijan, taj dio je vjerovatno bio tačan.”

Sonnen je također naglasio da je zabrinjavajuće da ga niko od njegovih klupskih kolega nije  zaustavio i da mu niko nije rekao da je pogriješio nakon incidenta.