Cris Cyborg (20-1, prvakinja u lakoj kategoriji) i Amanda Nunes (16-4, prvakinja u bantam kategoriji), bore se u co-main eventu UFC-a 232.
Borba ove dve prvakinje je zasigurno najveći meč u istoriji ženskog MMA te prva ženska borba u istoriji u kojoj jedna prvakinja ide na drugu prvakinju.

Cris Cyborg kaže kako nema ništa lično protiv Amande Nunes, ali zamera joj na koji način je vodila pregovore za njihov meč na UFC-u 232.

– Ne, nemam nikakvih problema s Amandom. Prihvatila sam borbu odmah nakon što sam pobedila Holly Holm, ali ona je tražila devet meseci vremena da se pripremi za mene. Mislim da kad prozivaš nekog moraš biti spreman, ne treba ti devet meseci treniranja.

Dok su se pregovori vodili, Cyborg je još jednom obranila titulu protiv Yane Kunitskaye na UFC-u 222 u martu.

– Nakon toga sam želela borbu u septembru, ali Nunes je potpisala tek za decembar. To je tako, kao borac morate trenirati i čekati. Ali definitivno će platiti za to. Gledala sam nekoliko njenih borbi i znam da voli nametnuti pritisak na suparnika, isto tako ne voli kad netko pritiska nju. Ja ću raditi pritisak, kad baci svoj najbolji udarac pritisnuću je, osetiće to.