Curtis Blaydes (10-1-1NC, 5-1-1NC, UFC) sa nizom od šest mečeva bez poraza ulazi u revanš sa Francisom Ngannouom (11-3, 6-2 UFC), koji ga je jedini porazio u MMA karijeri.

27-godišnji Amerikanac u UFC debiju u aprilu 2016. u Zagrebu izgubio je od Francuza prekidom nakon druge runde. Ngannou mu je zatvorio desno oko i lekar nije dozvolio nastavak borbe.

– Ne bih rekao da zbog toga nisam mogao spavati, znao sam da će doći do revanša.  Bilo je neizbežno. Znao sam da će on biti tu i da ću ja biti tu. UFC voli ovakve prirodne priče. Mi već imamo svoju priču i ona nije lažna. Borili smo se, on je pobedio, ali ja nisam imao priliku završiti borbu. Tako da želim iskupljenje – rekao je Curtis Blaydes.

– To je ipak poraz. U mom skoru stoji poraz, ali to nije poraz zbog kojeg ne bih mogao spavati. O pobedniku nisu odlučile sudije, već lekar.

Druga borba s Ngannouom održat će se 24. novembra u Pekingu.

Nakon što je posle meteorskog starta smatran budućnošću UFC-ove teške kategorije, Ngannou u revanš s Blaydesom ulazi s  nizom od dva poraza. U januaru ga je Stipe Miočić pobedio jednoglasnom odlukom sudija nakon pet rundi u borbi za  naslov prvaka u teškoj kategoriji, a zatim je u julu izgubio sudijskom odlukom nakon tri runde od Derricka Lewisa u meču u kojem su obojica razočarali.