UFC može izgubiti profit od oko 5 miliona dolara zbog transfera UFC 232 turnira u Inglewood California iz Las Vegasa (Nevada) nakon neuspelog doping testa Johna Jonesa, saopštio je portal MMA Junkie, koji navodi reči šefa te organizacije Dana White.

Podsećamo, u doping testu Jonesu je pronađen turinabol, za čiju upotrebu je on 2017. dobio suspenziju od 15 meseci. Državna atletska komisija Nevade nije mu dala dozvolu za dvoboj u Las Vegasu. Zbog toga, UFC menadžment je odlučio da prebaci turnir, koji je zakazan za 29. decembar, u Inglewood. Ranije u decembru, Kalifornijska državna atletska komisija vratila je borcu privremeno pravo da se takmiči u ovoj državi.

– Ulaznice za Inglwood turnir će biti u prodaji u sredu. Obožavatelji koji su kupili karte za turnir u Las Vegasu mogu ih zameniti ili dobiti novac nazad. Dobit od karata u Las Vegasu procenjena je na 6 miliona dolara, a u Kaliforniji se nadaju da UFC sakupi najmanje milion dolara. Gubitak na kartama će biti oko 5 miliona dolara – rekao je White.