Teško da ima neko ko je gledao sinoćnju borbu između Alistair Overeema i Francs Ngannoua a da nije ostao impresioniran. Ono što šini Predatorovu povjedu još većom jeste činjenica da se borio sa vrsnim udaračem i puno iskusnijim protivnikom. Overeem iza sebe ima 43 pobjede i 16 (i jedan No Contest) dok je Ngannouu ovo 12 borba u karijeri. Tu je i činjenica da je Overeem svoju prvu MMA borbu odradio 1999. godine a Ngannou je svoj profesionalni debi imao krajem 2013. godine. 

Njegovom izvedbom impresioniran je i Dana White koji ne sumnja da će popularnost ovog teškaša sve više rasti:

Imali smo problema da mu nađemo borbu ali čim ga vidite u akciji kako uradi upravo ovo velikim zvijezdama ovog sporta onda znate da će postati zvijezda na globalnom nivou. Kao prvo, pogledajte ga – taj lik izgleda kao da je prvak svijeta u teškoj kategoriji, izgleda kao da je prvak nečega u teškoj kategoriji. On je monstrum. Izgledao je nevjerovatno večeras. Wow“, rekao je Dana White.

 White je i oficijelno potvrdio ja je Ngannou slijedeći protivnik Stipe Miočića i da UFC planira da se ova borba održi što prije. Ngannou se naravno slaže jer mu je trebalo manje od dvije minute da završi borbu iz koje je izašao bez ijedne ogrebotine.