UFC 231 turnir se održao prošle sedmice u Torontu, tokom kojeg je Max Holloway uspešno odbranio titulu Briana Ortege, a i Valentina Shevchenko uspela je da savlada Joannu Jedrzejczyk i osvoji pojas u lakoj kategoriji, a predsednik UFC Dana White je izuzetno zadovoljan kanadskim događajima.
– Prošle nedelje je bilo neverovatno – rekao je Dana White u intervjuu za FOX Sports.
– Predsednik Trump me je pozvao da raspravljam o borbama. Pozvao me je u utorak da razgovaram o tome. Rekao je da ne može prestati razmišljati o tome, a razgovarali smo oko 15 minuta o borbama u subotu. U takvim trenucima, shvatate da je predstava odlična.
Podsetimo se da je prijateljstvo Donalda Trumpa i Dana White počelo pre 16 godina, kada je budući američki predsednik dozvolio polu-pravnoj organizaciji u to vreme da održi dva događaja u zabavnom kompleksu Trump Taj Mahal – Atlantic City, iako u to vreme niko od moćnih nije želeo da se uključi u MMA.
Kasnije, White je u više navrata rekao da su ovi događaji bili prekretnica u legalizaciji i popularizaciji UFC-a. Pored toga, na poslednjim predsedničkim izborima, šef najveće promocije MMA bio je jedan od aktivnih učesnika u izbornoj kampanji Trumpa i više puta je govorio o svojoj podršci tokom izborne trke.