Iako borba nije nikada zvanično najavljena, dalo se naslutiti po izjavama raznoraznih medija ali i samog Daniela Cormiera, da je njegov slijedeći izazivač trebao biti Volkan Oezdemir koji se u kratkom vremenskom roku zasluženo progurao na sami vrh ljestvice poluteške kategorije. S obizrom da je u tijeku sudski proces u kojem je Oezdemir optužen za izazivanje teških fizičkih povreda, borba za titulu između Cormiera i Oezdemira je i više nego upitna. 

Tome doprinose i najnoviji iskazi “žrtve” iz navodne tučnjave u kojoj je učestvovao Oezdemir. Naime, Kevin Cohen je rekao da je u nesvjesti bio čak 14 minuta te da je odveden u bolnici gdje je tretiran zbog potresa mozga. U ovo nije teško povjerovati s obzirom da smo mogli vidjeti da “No Time” ne treba puno vremena da svoje protivnike (u oktagonu) pošalje u svijet snova.

Pitanje koje se postavlja jeste ko je slijedeći izazivač Daniela Cormiera? Prvak je dao svoje mišljenje o mogućim opcijama ukoliko Oezdemir ne bude u mogućnosti da se bori te odgovorio na glasine da će slijedeći izazivač biti Alexander Gustafsson ili Ovince Saint Preux:

 Naravno, borio bih se sa bilo kim od njih trojice. On (Oezdemir) trenutno ima najduži pobjednički niz i zato je dobio priliku da se bori za titulu ali ukoliko ga ovi problemi udalje od te borbe, onda ću se boriti sa bilo kim koji dolazi nakon njega. Naravno da bih se borio sa Gustafssonom i neko mi je čak jučer rekao da je tim Ovince Saint Preuxa rekao da žele borbu za titulu jer i on ima nekoliko uzastopnih pobjeda. Vrlo jednostavno, ko god pobjeđuje dobija priliku da se bori za titulu. Mene ne zanima tko je to“.

Cormier se osvrnuo i na situaciju u kojoj se našao Oezdemir:

Možda je zaista bila samoodbrana ali je situacija gora zbog toga ko je on. On ima sposobnost da uspava bilo koga ko ga pokuša udariti. Nikada ne znate šta se dešava u ovakvim situacijama ali su zaista nepotrebne, posebno ako ste mladi kao Volkan i kada ste po prvi put u karijeri konačno nadomak nečega velikog.  Čekao sam na konačnu potvrdu borbe ali je ovo očito poremetilo planove. Za sada čekamo da vidimo šta će se desiti s njim. Alexander Gustafsson u svakom slučaju nije bio u prvom planu. Mislim da i on ima neke svoje razloge. Ako je on jedina opcija onda vjerujem da će se borba održati nekada kasnije u toku godine ali bih se zaista želio boriti u Bostonu.”