Bivši bokserski prvak i direktor Golden Boy Promotionsa Oscar De La Hoya ne veruje ni malo u priču da je Floyd Mayweather uopšte imao nameru boriti sa senzacionalnim mladim Japancem Tenshinom Nasukawom na RIZIN-u 14 u Japanu.
Čak je izašla i cifra koju je Money trebao zaraditi, a vrtela se oko 90 miliona dolara – ovisno o PPV prodaji.
Međutim, dva dana nakon najave, Mayweather je na društvenim mrežama objavio kako su ga hteli prevariti i “uhvatiti na prepad”, te se povukao iz meča, za koji je smatrao da će biti samo egzibicija.
Prema njemu, borba s Tenshinom trebala je biti “privatna”, održana iza zatvorenih vrata sa ograničenim brojem bogatih ljudi u publici. Kaže da nije imao pojma da će RIZIN to prenositi na televiziji ili čak staviti kao glavnu borbu jednog od najvećih njihovih planiranih evenata.
Oscar misli da je Money samo hteo ostati relevantan u medijima.
– Mislim da samo traži pažnju. To je sve, Floyd je borac koji se treba držati boksa. Izmišljanje posebnih pravila je pre smešno. Ako ćeš boksovati, boksuj u ringu. Ako želiš postati MMA borac, zašto se ograničavati i postavljati pravila gde nema udaraca nogom ni grapplinga? – rekao je De La Hoya za MMA Junkie, pa nastavio:
– Ako želiš biti uključen i ući u MMA svet, onda to i napravi. Ne postavljaj pravila. Jednostavno mislim da bi se trebao držati boksa. To je ono što radi najbolje. Ali, on ne može pomoći. Ako se ikad bude borio s Habibom u oktogonu… Daj, svi znamo što će se dogoditi. To je borba koja završava u minuti, ili 30 sekundi.
Mayweather nije ni boksovao otkako je pobedio UFC-ovu zvezdu Conora McGregora u avgustu prošle godine. Nakon toga je objavio penziju, međutim svako malo najavljuje kako bi iz nje mogao izaći.
Golden Boyev direktor je bio jedan od najglasnijih kritičara tog susreta kada je objavljen:
– Floyd je borac koji zna birati protivnike u pravom trenutku za svoju dobit. Kada se borio sa Conorom McGregorom, razlog zbog kojeg sam bio protiv je taj što to nije bilo fer prema Conoru. On nije bokser. Nije bokser koji se tuče 12 rundi, i bilo je totalno ne-fer, ali to su stvari koje Floyd radi u svoju korist.

Bilo da je stvarno planirao boriti se sa 20 godina mlađim neporaženim Japancem Nasukawom ili je samo pravio buku, slažemo se sa De La Hoyom da bi put u bilo koji borilački ring izvan bokserskog bio gotovo siguran poraz za neporaženog Amerikanca.