Iako je već snimljen dokumentarac o irskoj zvijezdi, Conor McGregoru, čini se da se polako prikuplja i materijal za sapunicu. Kako drugačije nazvati dešavanja u kojima je glavni lik upravo “Notorious”? Nakon što su irski mediji objavili tekst u kojem se aludira da je McGregor učestvovao u (još jednoj) tučnjavi, razni MMA portali nastojali su doći do izjava očevidaca.

Nekima je to pošlo za rukom i anonimni izvor koji je svjedočio cijeloj situaciji pojasnio je šta se dogodilo.

Tip kojeg je Conor udario u Black Forge Innu zove se Ryan. Ryan ima vrlo uvažene prijatelje, braću Timmins. Braća Timmins se već neko vrijeme kače sa Conorovim dugogodišnjim prijateljem Andyem, koji je također povezan sa Kinahan kartelom. Dosta ljudi to ne zna i niko o tome ne priča, ali prije nekoliko sedmica Conor je pošteno pretukao braću Timmins zbog svog prijatelja Andya. Andy je bio prisutan tokom prvg incidenta kada su braća pretučena ali nisu završili u bolnici. On (koji je također učestvovao u incidentu) i Conor su izašli kao pobjednici ali cijela situacija nije bila toliko loša. U nedjelju navečer, Ryan je bio u kafiću, pričao je sranja i branio braću Timmins. Zato ga je Conor prebio“. 

“Dok se naguravao sa Ryanom, Conor je udario oca Grahama Whelana. Whelana prati određena reputacija… On je navodno plaćeni ubica koji radi za Kinahan kartel. Totalno ludilo! Conor prebija članove Kinahan kartela kako bi odbranio svog prijatelja Andya koji je također povezan sa kartelom. Ovo je olakšavajuća okolnost za Conora jer ovi problemi neće razdijeliti kartel ni na koji način. Iako je u svađi sa njima, radi to zbog još jednog člana Kinahan kartela”.

Ukoliko je cijela priča istinita, onda je vrlo vjerovatno da nećemo vidjeti neku oficijelnu potvrdu o svemu što je ovaj anonimni izvor ispričao. Bilo kako bilo, Conor se definitivno našao u mutnim vodama.

Moguće je da Graham neće pustiti Conora da prođe nekažnjeno jer je udario njegovog oca. Iako je izgledao kao da ga je slučajno udario, Graham bi mogao uzvratiti. Ne znam da li će se pokušati osvetiti ali jedno je sigurno: ako bilo ko poželi da sve ovo naplati Conoru to će biti Grahamov šef i naplata će se vjerovatno bazirati isključivo na novcu.”, dodao je nepoznati izvor.