Kružile su već glasine da postoji mogućnost da ćemo imati prilike da gledamo dvoboj između Khabiba Nurmagomedova i Edson Barboza na UFC219 koji će se održati 30. decembra u Las Vegasu, međutim posle toga se nije puno pričalo o toj borbi, sad par nedelja kasnije je skoro potvrđeno sa strane Barboza.

Naime “MMA Fighting” nam dolazi sa informacijom da je Barboza na današnjem “Q&A” ili druženju sa fanovima u Brazilu izjavio da je jako srećan oko svojeg sledećeg protivnika i i otkrio je da se bori sa Khabibom na UFC219.

Izjava Barboze:
“I just got the news a few minutes ago that my next fight will be on Dec. 30 in Las Vegas against Khabib Nurmagomedov. I’m really happy with this opportunity. It’s going to be a war.”

Nurmagomedov još uvek nije poražen i iza sebe ima MMA skor od 24 pobeda, poslednji put je bio u akciji na UFC205 pre godinu dana kada je pobedio Michael Johnsona prekidom u trećoj rundi. Nakon te borbe se trebao suočiti sa Tonyem Fergusonom za privremeni pojas prvaka na UFC209 međutim do te borbe nije došlo jer Nurmagomedov nije uspeo da prođe vagu i završio je u bolnici. Ta borba je otkazana i do sada ga još nismo imali prilike gledati.

Barboza ima tri uzastopne pobede i poslednji put je uspeo da nokautira Beneil Dariusha letećim kolenom u drugoj rundi pred domaćom publikom u Brazilu.