Edson Barboza je široj MMA javnosti poznat po svom “wheel kick” nokautom nad Terry Etimom, međutim daleko od toga da je on samo zbog toga poznat on je odličan borac i ima veliko broj borbi u UFC-u čak što više on je jedan od najbolji boraca u lakoj kategoriji UFC-a. Međutim izjavio je da bi bio zainteresovan da se spusti u pero laku kategoriju i da se tamo suoči sa legendarnim Jose Aldom. 

On je izjavio za ESPN:
I don’t think that’s a crazy idea. I fought a couple Muay Thai fights at 145 pounds, a long time ago. I can make that weight.

”What about a superfight against [former featherweight champion] Jose Aldo? Imagine that. Two Brazilian strikers. Why not? That’s a fight that would get me excited. He’s the best 145-pounder ever. If the UFC offered that, I would definitely sit down and think about it.”

Barboza ima tri uzastopne pobede iza sebe i poslednji put se suočio sa Beneil Dariushom marta meseca na “UFC Fight Night: Belfort vs. Gastelum“, njega je pobedio letećim kolenom u drugoj rundi. Pre te borbe je uspeo da pobedi Gilberta Melendeza i Anthony Pettisa jednoglasnom odlukom sudija, poslenji poraz je doživeo 2015 godine na “The Ultimate Fighter: Team McGregor vs. Team Faber Finale” kada je poražen polugom od Tonya Fergusona u drugoj rundi.