Gokhan Saki je K-1 zvezda koji je odlučio da okači velike rukavice i klin i da na sebe navuče male MMA rukavice i da se oproba u UFC-ovom oktagonu. Saki je bio gost u poznatom “The MMA Hour” gde je izjavio da će sledeće godine u ovo vreme imati borbu za titulu ali do tada je će se boriti tri do četri puta i naravno plan mu je sve da završi nokautima. 
I’ll fight everybody. The biggest, the smallest, the heaviest. Same weight. For me, I really don’t care who I’m gonna fight. I’m only really interested in myself. I don’t really care about other fighters. Sooner or later, I’m going to knock the f*ck out of them anyway. So, the order doesn’t matter to me. I know what I can do. I know if I want something, I will work hard for it and I will make it. I’m thinking this time next year I’m fighting for the title. I’m ready, man.ž

Saki je kao što smo naglasili K-1 zvezda i iza sebe ima profesionalan kikboks skor od 83 pobeda i 12 poraza, poslednji put je bio u akciji na GFC3 u Dubaiu gde se suočio sa Sebastian Ciobanuom i pobedio tada je pobedio jednoglasnom odlukom sudija nakon tri runde.

Saki živi i trenira u Holandiji a UFC se vraća u Holandiju 2. septembra i za sada nam je samo poznata jedna borba a to je borba između Stefan Struva i Alexander Volkova. Predpostavljamo da će i on imati prilike da odradi svoj UFC debi pred domaćom publikom, samo je pitanje ko bi mu trebao biti protivnik tamo?