Gunnar Nelson je pobedio svoju poslednju borbu koja se održala na poslednjoj UFC priredbu u Londonu. Tad se suočio sa Alan Joubanom i pobedio je polugom u drugoj rundi. Nelson smatra da su borci fokusirani da bi pobeđivali runde a ne borbe. Nelson smatra da borci treba da žele da imaju cilj da završe svoje protivnike a ne da pobeđuju runde. 

Izjava Nelsona

”Some of these guys, they walk to their corners, and I hear, “You’re up a round”. It sounds to me like they’refocused on winning a round. I feel like, if a fighter can finish, he needs to finish. If you want to be a true champion, you need to finish your fights. That’s my view on it. If you’re a champion and all your fights go the distance, you’ve shown you can hold a belt against top competition, but I want to be a true champion.”

Ko će da bude sledeći protivnik Nelsonu nam pred ostaje da vidimo ali znamo da on iza sebe ima dve pobede i dokazao je da je iz borbu u borbu sve bolji, videćemo šta budućnost nosi za njega i da li će ikad da postane šampion.