Prije nego što je borba između Holly Holm i Cris Cyborg zvanično zakazana, Cyborg je prozvala Holly Holm te rekla kako sumnja da Holm koristi nedozvoljene supstance te da treba biti češće provjeravana. Naravno, koristila je sebe za primjer jer je USADA jako često posjećuje (s obzirom na prošlost Cris Cyborg, moramo reći da je opravdano).

Iako se rijetko upušta u diskusije na društvenim medijma, Holm je ovaj put napravila iznimku te odgovorila Cyborg putem svog Instagrama:

RepostBy @hollyholm: “I’ve actually just wasted a minute of my life on this video.” (via #InstaRepost @EasyRepost)

A post shared by Official Page Jackson Wink MMA (@jacksonwink_mma) on


Ove sedmice, Holm je u razgovoru sa Ariel Helwanijem odlučila da pojasni svoju odluku:

Nisam željela da se moje ime koristi u kontekstu bilo kakvih nedozvoljenih supstanci jer ih nikada, baš nikada, nisam koristila. Niti u bilo kojem sportu kojim sam se bavili niti općenito“, naglasila je Holm.

Samo zato što ne postavljam na društvene medije svaki put kada me USADA posjeti u mom domu ili na treningu, ne znači da me ne testiraju. To nikada nije problem. Oni dođu, odrade test i to je to. Nije baš da moram objavljivati:”Pogledajte, danas su me testirali!” i svima dati do znanja da sam testirana. To nije u mom stilu. Želim zaustaviti te priče dok su još u začetku jer će ljudi na internetu poludjeti. Ovo nije imalo nikakve veze sa promoviranjem borbe ili “trash talku”. Ja sam testirana najviše puta prošle a čak i ove godine. I dalje me testiraju češće nego nju tako da sam joj rekla da prestane cmizdiriti.”

Holly Holm je intervju nastavila u svoj klasičnom raspoloženju punom poštovanja te naglasila da lično nema ništa protiv Cyborg. Dodala je da se na kraju dana sve svodi na samu borbu:

Ovo je činjenica: Ona će me htjeti udariti najjače što može i htjet će me nokautirati. Isto je i s moje strane. Želim je nokautirati i pobijediti borbu.”

Kompletan intervju možete pogledati u priloženom videu: