Javy Ayala, koji je pobedio Franka Miru na turniru Bellator 212 u Honoluluu, sumirao je borbu sa bivšim UFC šampionom i rekao da želi da se sretne u kavezu sa još jednom sportskom legendom.

– Na sreću sam na sedmom nebu – rekao je Ayala, razgovarajući sa novinarima posle borbe.

– Kao što sam rekao, Frank Miro je bio idol i još uvek je. Čast mi je što sam u kavezu. Pobeda mi je donela neverovatne emocije. Ovo je jedno od najboljih osećanja – da shvatim da sam ga naterao da odustane.

– Kada je bio u dominantnom položaju, osetio sam njegovu težinu i kontrolu. Ali mi smo puno radili na tome, i čim je pokušao ne[to drugo, odmah sam reagovao na njegove pokrete i zaustavio ga. Planirao sam da budem stalno u pokretu, jer je to bilo u borbi sa Royom Nelsonom. Ali on je želeo da se klepa sa mnom, a onda sam imao priliku da koristim laktove. Radilo je.

Javy je komentarisao odvojeno o trenutku kada je Mir bio prisiljen da se preda.
– U tom trenutku sam video da mu je izašala zaštita iz usta. Zatim sam ga počeo udarati, nakon čega je rekao da je slomio zub. Sudija nije učinio ništa, pa sam nastavio udarati Franka. Nisam želeo da se zaustavim i izgubim ovu poziciju. Ubrzosam počeo da ga udaram prvo po ramenu, onda u glavu, a onda sam shvatio da se predao.
Ayala posle bitke nije dao konkretna imena, ali je pozitivno odgovorio na pitanje o potencijalnom sastanku sa Fedorom Emelianenkom.
– Ja ću se sresti sa bilo kojim čovekom koji će mi Bellator ponuditi. Ja ću nastaviti pobeđivati dok ne dobijem šansu za titulu. Ako se sretnem sa Fedorom Emelianenkom, onda ću ispuniti svoj san. Fedor je bio moj idol, kao i Frank. Još pre početka moje karijere, gledao sam njegove borbe i uvek ga shvatao kao sportsku legendu.