Danas se odrzava UFC214 po mnogi najbolja UFC cak sto vise MMA priredba ove godine do sada. Imacemo prilike da gledamo dvoboj i revans izmedu Daniel Cormiera i Jon Jonesa za titulu u poluteskoj kategoriji UFC-a. Borba koju mnogi jedva cekaju je borba izmedu Jimi Manuwe i Volkana Oezdemira.

Oezdemir se pojavio u UFC im pobedio dva odlicna borca odmah u startu u svom UFC debiju se suocio sa Ovince Saint Preuxom, njega je pobedio odlukom sudija nakon tri runde i vec tu iznenadio mnoge, poslednja borba mu je bila protiv Mishe Cirkunov, mnogi nisu davali velike sanse Oezdemiru amdutim on je usao u oktagon i nokautirao Mishu pocetkom prve runde. Sada je dobio priliku da se bori za borcem koji je rangiran treci u UFC-ovoj poluteskoj kategoriji i u slucaju pobede postoje sanse da on bude izazivac titule u skorijoj buducnosti.
Jimi Manuwa ima dve uzastopne pobede iza sebe i polsednji put je bio u akciji na UFC Fight Night: Manuwa vs. Anderson, marta meseca ove godine kada je pobedio Corey Andersona nokautom u prvoj rundi, pre te borbe je uspeo da savlada Ovince Saint Preuxa takodje nokautom  ali u drugoj rundi.

Poslusajte nas podcast u vezi ove priredbi gde smo dali prognoze uoci UFC214. Nas zanima u ciju pobedu vi verujete, ko i kako pobeduje?

Podcast #59 sa Lukom Jelcicem i Zlatkom Ostrogoncem: