Nakon poraza od Rose Namajunas, Joanna Jedrzejczyk će rekla kako je samo nezgoda i loša sreća to što je izgubila pa je i iskomentarisala da nije, i da nikada ne bi tapkala i predala borbu. Nažalost, snimci su pokazali drugačije. Čini se da je bivša prvakinja našla nove krivce za poraz- njene nutricionistice, Paulina Indaru i Michelle Ingels.

To što se desilo bila je nezgoda. Znam da sam trebala i mogla pobijediti tu borbu. Ljudi s kojima sam radila, doveli su me u kritično stanje. Rekla sam doktoru da moram uraditi šta god je potrebno da se spustim na potrebnu kilažu. Nebitno je ako moram biti u kadi sa bilo kojom temperaturom. Skidanje kila postaje sve teže i teže kako postajete stariji”, rekla je bivša prvakinja.

Iako je jako bliska sa njima, Joanna je rekla kako su njene nutricionistkinje napravile kardinalne greške tokom skidanja kilograma te da s njima jednostavno ne može više surađivati. Na YouTubeu se pojavio i video koji prikazuje Joannu kako se muči skidajući kilograme prije borbe sa Jessicom Penne koja se održala 2015 godine: