Dugogodišnji UFC komentator Joe Rogan je rekao da Michael Bisping nije trebao dobiti zeleno svijetlo za borbu sa Kelvin Gastelumom koja se odvila ove subote u Šangaju.

Bivši UFC šampion srednje kategorije Michael Bisping, je imao jako težak meč sa Georges St-Pierreom na UFC 217 gdje je izgubio gušenjem u trećoj rundi. Budući da je Michael Bisping jako tvrdoglav borac, odlučio je da prihvati meč, tri sedmice iza poraza, protiv Kelvin Gasteluma.

Ova borba nije dobro prošla po Michael Bispinga, jer je nokautiran od strane Gasteluma u prvoj rundi. a ovo mu je prvi put da je nanizao dva poraza zaredom u karijeri. Jedan od bivših UFC boraca koji je gledao ovaj meč, Brendan Schaub, je uputio oštre kritike prema nadležnim tijelima koji su Bispingu dali dozvolu da se bori, iako je tri sedmice ranije imao jako neugodan poraz.

“Bisping je i dalje jedan od najvećih u srednjoj kategoriji,” napisao je Schaub na svom Instagram profilu. “Postoji razlog zbog kojeg borci dobijaju suspenziju bez obzira na to da li su pobijedili ili izgubili. Nadam se da će ostali borci izvući pouku iz ovoga. Naravno da svaki borac želi da se bori, isto kao što i svaki NFL igrač želi da igra nakon što je zadobio potres mozga. Zato su tu komisije i treneri. Volim Bispinga. Kineska komisija se treba preispitati, jer ovo nije 1993. godina, ovo je 2017. Počnite bolje raditi svoj posao.”

Dugogodišnji UFC komentator Joe Rogan se također oglasio.

“Mislim da niko ne bi trebao imati dozvolu da se bori tri sedmice nakon borbe kakvu je Michael Bisping imao sa GSP-om,” rekao je Rogan na svom podcastu Joe Rogan Experience. “Dobio je težak udarac, zaspao je nakon gušenja, a onda tri sedmice kasnije borio se sa jako opasnim borcem poput Kelvin Gasteluma? Kelvin je životinja. Ima jako nezgodan boks koji je i pokazao u toj borbi. Pogodio ga je sa prelijepom kombinacijom koja je poslala Bispinga na spavanje.”


 

 

“Gastelum je zvijer. On je trenutno na drugom nivou.”

Iako je Bisping  priznao da je bio emocionalno shrvan nakon gubitka titule, rekao je da se osjeća odlično fizički, i to je bio jedan od razloga zašto je odmah upao kao zamjena za Andersona Silvu, koji je pao na doping testu. Rogan, vjeruje da to i nije bila baš najpametnija ideja.

“Morate zaštiti borce od njih samih,” rekao je Rogan. “Ne možete tek tako pustiti borca da se bori nakon što je imao tako brutalnu borbu tri sedmice ranije. To jednostavno nema nikakvog smisla. Mislim da to nije pametno.”

“Shvatam da je UFC trebao nekoga da zamijenu zvijezdu poput Andersona Silve,  i nisu htjeli da ostanu bez main eventa u Shanghaiu. Ovo je bila još veća borba, jer imate čovjeka koji je izgubio titulu prije tri sedmice, te se vraća odmah u kavez? To jednostavno nije bila pametna odluka.”

Bisping je rekao da bi želio još jednu borbu prije nego što objesi rukavice o klin, a to namjerava napraviti na UFC-ovom eventu u Londonu koji će se održati u martu sljedeće godine.