Jon Jones je otkrio kako i dalje konzumira alkohol i travu međutim u znatno manjim količinama nego pre. Rekao je kako nije spreman u potpunosti da se odrekne toga, ali da je u stanju da se može potpuno kontrolisati.

Jon Jones je poznat po tome da van kampa ne živi baš sportskim životom, tako da je mnogo puta do sada padao na doping testovima pa je čak posećivao i rehabilitacijske centre. U jednom takvom je boravio i u razgovoru sa Arielom Helwanijom otkrio da mu je odlazak tamo spasao život.

– I dalje tu i tamo zapalim međutim osećam se vrlo dobro, u zdravoj sam situaciji. Takođe, nekada i popijem malo ali moji treneri znaju za to. Uglavnom je to u malim količinama i to samo vikendom.

Jonesov odgovor iznenadio je mnoge, budući da je poznato koliko malo bivšim ovisnicima treba da ponovo pređu granicu, pogotovo ako nisu u potpunosti stabilni, kao što je Jones više puta za sebe rekao.

– Hteo sam se u potpunosti skinuti sa svega, to mi je bio cilj i zbog toga sam išao na rehabilitaciju. Međutim trenutno nisam spreman za to. To nije nešto što sam ja i što jesam, kako u životu tako i u karijeri. U potpunosti sam iskren prema sebi i sve ovo što sam prošao me dodatno izgradilo kao osobu.

Jones se vraća borbama 29. decembra protiv Alexandera Gustafssona, gde će još jednom pokušati da stane na tron poluteške kategorije.