Veliki revanš u UFC-ovoj featherweight kategoriji se približava, Jose Aldo se osjeća samouvjereno i vjeruje da će moći osvojiti svoj pojas nazad od Max Hollowaya.

Kako je Aldo rekao za Combate, on će ući u ovu borbu sa novom motivacijom, koja će napraviti razliku u ovoj borbi.

“Počeo sam da mijenjam svoje koncepte. Otišao sam u Ameriku bez ikoga gdje sam trenirao boks, hoću da patim opet, da osjetim tu vatru u sebi ponovo. Otišao sam kako bi dobio onaj ‘pogled tigra‘, i ponovo imam volju da se borim, vratio sam se. Možete biti sigurni da ću dati sve od sebe od početka borbe do kraja. Moraće me izvući  mrtvog iz oktagona. Mrtvog, ali sa pojasom.”

Aldovi moćni udarci nogom nisu bili prisutni u prošloj borbi sa Max Hollowayom, i mnogi stručnjaci misle da je to jedan od ključnih faktora zašto je Aldo izgubio. Ovaj put, Jose garantuje da će se fokusirati na to oružje.

 


 

“Biće to meč koji će se odvijati u stojci. Tako stvari stoje. Sve što sam radio za vrijeme ovih priprema su bili udarci nogom. Kada sam ćuo da ću se boriti sa njim odmah sam počeo sa vježbanjem nožih udaraca. Nadam se da će makar mali dio onoga što sam trenirao imati efekta u borbi. Sasjeći ćemo to drvo.”

Jose Aldo će se boriti sa Max Hollowayom na UFC 218, 2. decembra u Detroitu.