Justin Gaethje i Eddie Alvarez su pružili nevjerovatnu borbu u kojoj su očito uživali i oni sami, a ne samo publika. Za razliku od većine neporaženih boraca koji tvrde da će se umiroviti bez poraza, Gaethje tvrdi da je oduvijek znao da će prije ili kasnije izgubiti. Borba protiv Alvareza i prvi poraz u karijeri u na neki način ostvarenje njegovog sna. 
Moram se stalno podsjećati da sam izgubio. Rekao sam i ranije da ću prije ili kasnije izgubiti. Ako bude morao izgubiti, nadao sam se da ću izgubiti nokautom. Sve te želje su se ostvarile. Volim ovaj sport i veliki sam MMA fan. Bio sam MMA fan prije nego sam počeo trenirati i bio sam fan Eddie Alvareza prije nego što sam se počeo boriti. Sretan sam zbog sebe i sretan sam zbog moje porodice. Pripremao sam mamu i sestru na ovo već duže vrijeme tako da kada se konačno dogodilo, rekle su: “Pa dobro, pripremio si nas na ovo. I nije toliko loše“.

Gaethje se osvrno i na samu borbu te izjavio kako je to bio jedan od najljepših trenutaka u njegovom životu da da mu je drago što je borba ispunila očekivanja publike.