Kevin Lee će da se suoči sa Tonyem Fergusonom za privremeni pojas prvaka UFC-ove lake kategorije. Ta borba će se održati na UFC216 u Las Vegasu početkom oktobra meseca ali mnogi kritikuju ovu borbu i smatraju da Lee nije zaslužio da dobije priliku da se bori za privremeni pojas prvaka.

Veliki broj fanova i ljudi u MMA žele da gledaju dvoboj između Fergusona i Khabiba Nurmagomedova. Doduše taj dvoboj se trebao odrzati na UFC209 ali Khabib je otkazao borbu dan uoči borbe jer nije mogao da prođe vagu i zato je zavrsio u bolnici, zbog naglog skidanja kilograma.
Međutim Dana White je izjavio da Khabib nije spreman i da neće uspeti da uđe u formu za ovu borbu, Kevin Lee je izjavio povodom cele situacije:

We can cut the crap – (Nurmagomedov’s) just being a bitch about it. He just doesn’t want to fight. Bottom line, he doesn’t want to fight.

He wants to hold on to that imaginary zero that he’s got.

Conor McGregor je trenutni šampion te lake kategorije UFC-a međutim on ima borbu u boksu pred sobom ovog vikenda protiv Floyda Maywethera i još nikome nije poznato kada se on vraća u oktagon da brani taj pojas.