Sve je izglednije kako ćemo Khabiba Nurmagomedova ponovno gledati u oktogonu najvjerojatnije poslije ljeta. Prema riječima Khabibovog oca, neporaženi Dagestanac se oporavio od neuspješnog skidanja kila pred borbu s Tonyjem Fergusonom, koja se trebala održati na eventu UFC 209, no neće se uskoro vratiti borbama zbog muslimanskog mjeseca Ramazana.

Ramazan je mjesec (ne doslovno kalendarski mjesec, već period između 26. maja i 24 juna) u kojem osobe islamske vjeroispovijesti poste od hrane i pića te je upravo zbog toga profesionalnim sportašima teško odrađivati pripreme.

ESPN-ov novinar Brett Okamoto tvrdi da je Khabibovo zdravlje “dobro”, što je pokazao i prošlotjedni liječnički pregled. Nagađa se da će Nurmagomedov krenuti u trening kamp odmah nakon završetka Ramazana.

Iako je Khabibov otac nedavno izjavio kako jedina borba koja ima smisla je ona između njegovog sina i Fergusona, još uvijek nije jasno hoće li UFC opet riskirati s dogovaranjem te borbe kada se zna da je ona već tri puta propala.

UFC će zasigurno pomno pratiti Khabibovo stanje odluče li se za novo ugovaranje meča Nurmagomedov vs. Ferguson.

Vice Stanišić