UFC220 ce se ovog vikenda odrzati u Bostonu i tamo ce glavna borba veceri da bude izmedu Stipe Miocica i Francisa Ngannoua. Ova borba je jako zanimljiva za nase regionlane MMA fanove sa obzirom na Miocicevo poreklo.
Miocic ima sansu da udje u istoriju UFC-a kao sampion sa najvise odrbrana u UFC-ovoj teskoj kategoriji, da li ce uspeti da se upise kao najbolji cemo jos da vidimo. Ngannou je na neki cudan nacin favorit u ovoj borbi po mnogim MMA fanovima i kladionicama.
Francis se poslednji put suocio sa Alistair Overeemom, njega je pobedio nokautom u prvoj rundi i tako je sebe stavio u poziciju izazivaca UFC-ove teske kategorije a na samom vrhu se nalazi Miocic koji ni malo nije lak protivnik za Francisa.
Miocic je defitinivno iskusniji borac ali Francis nam je dokazao da moze da nokautira iskusnije borce poput Overeema. Jedna stvar je sigurna a to je da Miocic nije toliko istrosen poput Overeema i nema nesto po cemu je Overeem poznat a to je “staklenu bradu”. Podsetimo se Overeem je doziveo dosta nokauta u svojoj karijeri i to godinama utice na njega. Miocic se poslednji put borio sa Juniorom dos Santosom i njega je pobedio tehnickim nokautom.
Ko ce po vama da pobedi ovu borbu?
Poslusajte podcast koji smo odradili sa Aleksandrem Ilicem povodom ove priredbe: