Trenutni FFC šampion lake kategorije Luka Jelčić je dao jedan vrlo zanjimljiv intervju za “Fightsite.hr” gde je popričao o svom životu u Irskoj, trenutnom klubu gde trenira u Dublinu SBG-u, odnos sa Conorom i kako gleda na borbu između McGregora i Mayweathera, Roberto Soldiću i još mnogo toga, pročitajte ceo intervju ovde.

Jedan deo je nama vrlo zanimljiv bio a to je da Luka Jelčić gleda sve borce koji se bore u lakoj kategoriji kao potencijalna meta i možda budućeg protivnika. na pitanje  “Gdje sebe vidiš među borcima kao što su Nurmagomedov, Ferguson, Alvarez…?”  Luka je odgvorio:“Ne volim gledat tude borbe kao ‘fan’. Prije sam to radio, ali s vremenom je to zamrlo. Danas gledam borbe da vidim koje tehnike se koriste i kako cjelokupni sport napreduje. Tako gledam na njih, svi su mi meta, ako si u mojoj kategoriji meta si. Nisam tu da stvaram prijateljstva, nego budućnost za sebe i svoje voljene.”

Luka ima profesionalan MMA skor od 10 pobeda i 2 poraza i iza sebe ima četri uzastopne pobede, poslednji put je bio u akciji na FFC29 kada je pobedio Roberto Pastucha brutalnim nokautom laktovima u prvj rundi.