Irski borac MMA Conor McGregor može dobiti 100 miliona dolara za borbu protiv Rusa Habiba Nurmagomedov.

McGregor, čak i pre bitke sa Floyd Mayweatherom, rekao je da planira da dobije 100 miliona dolara za njega.

Prema rečima Dana Whita, prvog čoveka UFC-a, Irac ima velike šanse da zaradi novac za dvoboj sa Rusom više nego za borbu sa Mayweatherom.

27. avgusta 2017. godine, Mayweather i McGregor su se borili po pravilima boksa, borba je održana u Las Vegasu i završila pobedom Amerikanca. Mayweather je zaradio 275 miliona dolara za borbu, a McGregor je zaradio 85 miliona dolara.

Podsećamo da je McGregor jedan od najpopularnijih boraca UFC-a, imao je 24 borbe MMA, osvojivši 21 pobede i pretrpeo je tri poraza, osvojio je prvu UFC šampionsku titulu 2015. godine. McGregor je bio prvi UFC borac u istoriji koji je imao dva naslova u različitim kategorijama istovremeno, ali je 27. novembra prošle godine objavljeno da je Irac lišen titule. U januaru ove godine McGregor je takođe bio lišen pojas u lakoj kategoriji zbog pasivnosti (nije se borio od 2016. godine).

A Nurmagomedov je postao prvi Rus koji je osvojio titulu šampiona UFC-a. Početkom aprila, porazio je američkog borca Al Iaquinta. Ukupno u svojoj karijeri, Rus je osvojio 26 pobeda u MMA, bez prethodnog poraza.