MMA borac Conor McGregor je uveren da će moći da izbaci ruskog šampiona u UFC-u. Ovaj irski atleta je rekao u intervjuu za BBC.

Bitka Nurmagomedov-McGregor održaće se 6. oktobra u Las Vegasu.

– Pratiću ga – rekao je McGregor i dodao:

– Ja ću ga pobediti, on će se raspasti i srušiti. On radi kao novajlija i neće biti u stanju da izdrži čak i običan pamuk.

– Ceo život sam posveti da osvojim naslove UFC-a, mnogo sam žrtvovao, ali su ga oduzeli meni. Sada sam postao mnogo gladniji pre pobede i vratio sam se da pokažem ko je pravi kralj – dodao je Irac.

McGregor je jedan od najpopularnijih boraca UFC, proveo je 24 borbi u MMA, osvojio 21 pobeda i pretrpeo tri poraza, prvi UFC titulu je osvojio 2015. godine. McGregor je bio prvi u istoriji UFC boraca koji ima dve titule u različitim kategorijama u isto vreme. Međutim, 27. novembra prošle godine, saopšteno je da je Ircu uskraćena titulu šampiona u UFC pero šampiona. U januaru ove godine McGregor je takođe bio lišen titule u lakoj kategoriji za pasivnost, pošto se nije borio od 2016. godine.

Nurmagomedov je postao prvi Rus koji je osvojio titulu šampiona UFC-a. Početkom aprila, porazio je Amerikanca Al Iaqvinta. Ukupno u svojoj karijeri, Rus je ostvario 26 pobeda u MMA bez ijednog poraza.