Micheal Bisping, nakon teškog poraza od GSP-a, samo sedmicu nakon je prihvatio borbu sa Kelvinom Gastelumom u Šangaju. Donedavni prvak srednje kategorije je izrazio želju da odradi još jednu borbu u svojoj domovini,Engleskoj , kako bi se oprostio od MMA.

Bisping je rekao Arielu Helwaniu u nedavnoj epizodi popularne emisije “MMA hour”, da se osjeća 100% uredu fizički nakon borbe. Iako je dobio medicinsku suspenziju od strane “New York State Athletic Comission”,  prošao je sve potrebne medicinske testove kako bi mu bilo omogućeno da se opet takmiči. Bisping se nada da će brzom pobjedom u oktagonu mentalno zacijeliti nakon izgubljene titule.

Zvučalo je kao da će opet početi sa razmišljanjem o završavanju karijere. Kako kaže pobijedio ili izgubio  njegova zadnja borba neće biti u Šangaju, nego ,kako se nada, u Londonu gdje će 17. marta UFC održati svoj event.

“Nemam ništa protiv Kine,” Bisping je rekao, nakon što je Helwani rekao da ne bi imalo nekog smisla da se “Count” umirovi u Šangaju, “Oni su divna nacija. Nisam nikada bio u Kini, zašto bi moja oproštajna borba bila u Kini?”

“Postoji fight card u Londonu. Volio bih se boriti na tom događaju. Volio bih biti dio te priredbe kako bih se mogao zahvaliti Britancima koji su me podržavali .”

“Definitivno želim da moja zadnja borba bude u Engleskoj. Uvijek sam želio da moja zadnja borba bude u Engleskoj.”

 

U ovom momentu, jedina borba koja je zakazana na UFC-ovom eventu u Londonu je borba između poluteškaša Magomeda Ankalaeva i Škotskog talenta Paul Craiga. Ako Bisping izađe iz borbe sa Gastelumom bez ozbiljnijih povreda, to bi moglo značiti da bi se mogao oprostiti u Londonu.