Postalo je zvanično da će se Mike Perry suočiti sa Thiago Alvesom na UFC priredbi koja ce se održati u Pittsburghu 16. septembra, koja borba će da bude glavna ovo veče nam jos nije poznato.

Thiago Alves se bori u UFC-u jos od 2005 godine, imao je priliku jedanput da se bori za pojas i to protiv Georges St- Pierra na UFC100, tada nije uspeo da dođe do “UFC-ovog zlata” i poražen je jednoglasnom odlukom sudija. Poslednji put je bio u akciji na UFC210 kada se suočio sa Patricom Coteom kojeg je uspeo da pobedi jednoglasnom odlukom sudija. Pre te borbe je imao dva uzastopna poraza od Jim Millera i Carlos Condita.
Perry je u UFC upao kao zamena tada povređenom Sultanu Alievu koji se trebao suočiti sa  Hyun Gyu Limom, mnogi nisu čuli za njega pre ove borbe niti su verovali u njegovu pobedu, međutim on je uspeo da iznenadi sve i da pobedi Lima nokautom na UFC202 prošle godine avgusta meseca i od tada se borio jos četri puta u UFC-u od kojih je pobedio 4 borbi prekidima, nokautima ili tehničkim nokautima i ima samo jedan poraz u UFC-u od Alan Joubana od kojeg je poražen jednoglasnom odlukom sudija. Iza sebe ima jednu pobedu nad Jake Ellenbergerom, sa kojim se suočio na UFC Fight Night: Swanson vs. Lobov i gde je pobedio nokautom u drugoj rundi.