Sa deset godina razlike između francuza Teleba i domaćina Enkampa, od koja je Oliver svega 25 godina, veliki test je stavljen na ramena mladog švedskog borca, a veći rizik na pleća Teleba koji prihvata rizik time što dočekuje znatno mlađeg i manje iskusnog šveđanina na njegovom terenu.

UFC Fight Night 109 je okrilje pod kojim se dvoje bore i očito fizički jači Nordine gura tempo i pokušava da nagne mladog Enkampa uz žicu i time ukine njegov karate stil koji zahteva znatno veću distancu no što mu Teleb dozvoljava. Enkamp se dobro nosi sa pritiskom i bori se za distancu koju koristi da namesti neke od svojih spektakularnih kikova. I ako je borba još u svom začetku Enkamp menja dimenzije borbe i ruši Teleba te mu daje do znanja da nije jednoliki borac nego da je sveobuhvatno kompletan borac. Iz tehničke razmene borba ubrzo postaje otvorena tuča koja se smiruje time što Teleb uspeva da sruši Enkampa, ali ne uspeva da materijalizuje poziciju jer mora da brani napada mladog šveđanina koji uživa jednoglasnu podršku publike.
Druga runda počinje slično kao i prva, Enkamp održava distancu lateralnim kretanjem i pokušava da namesti neke od svojih specifičnijih karate udaraca, ali ga u procesu Teleb kažnjava sa direktom koji je ozbiljno poljuljao Olivera, ali iskusni Teleb iskusno ne vija završnicu nego bira da nastavi da vrši pritisak hladnokrvno. Kao i u prvoj, tehnička borba postaje tuča u kojoj se Enkamp slabije snalazi od prekaljenog francuza koji uspeva da nametne svoj stil silom i nepopustljivim pritiskom. U parteru se razlika u fizičkoj snazi očito vidi te je Teleb u očitoj prednosti dok je karate fenom u nevolji i ne pokazuje istu agresiju sa leđa kao u prvoj rundi. Njegovi fanovi sa tribina, doduše, ne gube ni gram nade i nastavljaju da podržavaju svog borca koji je trenutno verovatno u gubitku na karticama sudija.

Treća runda teče sporije od prethodnih, ali se ni manje ni više pretvara u tuču po volji Teleba. Oliver Enkamp izgleda kao da se ne snalazi u potpunosti uoči nepopustljivog pritiska i naizgled baca nasumične udarce u nadi da se distancira od Teleba što mu ne ide od ruke jer Nordine prevodi borbu u parter gde je već osetio svoju prednost. Sa jednim minutom do kraja borba čini se kao da sve ide u korist stranom borcu, dok će ovo biti izuzetno bolni nauk mladom domaćinu iz kojeg će više nego sigurno naučiti mnogo i vratiti se znatno jači. Borba se privodi kraju žustrim pokušajima Enkampa da sa leđa izvuče neku završnicu dok Teleb nepopustljivo nabija ground and pound .

Sudije uviđaju isto te Nordine Teleb dobija jednoglasnu odluku.