Jedan od najspremnijih sportista na svetu, irski velikan MMA Conor McGregor, koji se sprema za meč sa Khabibom Nurmagomedovim 6. oktobra u Las Vegasu, važi za jednu od najkompetentnijih osoba za davanje fitness saveta. Upravo je ovaj as UFC-a dao niz saveta za sve one koji žive aktivnim sportskim životom.

Njegovi savjeti objavljeni u časopisu Men’s Health, podijeljeni su na pet dijelova koji predstavljaju prave mudrosti za svako od polja. Krenimo redom.

1. Držanje stalno iste rutine na treninzima, napredak čini nemogućim

– Ljudi se drže rutine, uvek iznova rade iste stvari. Želim biti stručnjak za različite borbene stilove, nove metode treninga, nove načine razmišljanja. Ako želite da se mišići ocrtavaju kroz majicu, morate ih podvrgnuti stresu. Stres i adekvatan oporavak su dobitna kombinacija.

2. Jesti jednostavno i čisto, te uporedo s tim vježbati

– Jedite jednostavno. Ja biram kvalitetno meso, povrće i zdrave izvore ugljikohidrata poput slatkog krompira i muškatne tikve. Izbegavajte masnu hranu, pijte puno vode i smanjite unos šećera. U kombinaciji sa vežbanjem, imaćete ubojite mišiće.

3. Treba znati i kada stati

– Nisam izgubio od Diaza zbog veštine, nego izdržljivosti. Najveća snaga i slabost su mi radna etika. Kad se osvrnem na meč protiv Diaza, bio sam pretreniran.

4. Važnost istezanja i rada na mobilnosti

– Mi smo jedina životinja koja se budi i ne rasteže.

5. Vežbe sa sopstvenom kilažom su najbolji način pripreme tela

– Ja sam mašina, a mašine ne koriste mašine.