U pripremama za nadolazeću borbu protiv Alistair Overeema, Francis Ngannou je testirao moć svog udaraca u čuvenom Performance Instituteu. Bilo je za očekivati da će brojke biti vrlo visoke ali ne i da će to biti najjači udarac ikada izmjeren u ovom Institutu ali i u svijetu. Pred samu borbu, Ngannou je oficijelno postao vlasnik najjačeg udarca na svijetu.

Overeem se osvrnuo na te komentare i dao je svoje mišljenje o tome da li Francis zaslužuje da se bori s njim:

Definitivno zaslužuje ovu borbu. Lik izgleda kao zvijer i ima devet uzastopnih pobjeda. Odlično mu ide i izgleda odlično. Izgleda nevjerovatno. Možete vidjeti šta je uradio svojoj konkurenciji. Ima “one-punch” snagu. Zaslužuje da bude tu i ovo će biti uzbudljiva borba. Ja sam u najboljoj formi svoga života.”

Overeem je također rekao da Ngannouv momentum znači puno za njega jer ukoliko pobijedi, ta pobjeda je još vrijednija:

Ovo je odlično za tešku diviziju. Trebamo ove mlade momke koji dolaze i koji donose raznolikost u našu diviziju. Kako bi unaprijedili sport, moramo imati dobru konkurenciju. Jako sam sretan što je Francis tu i da ima ovakav pobjednički niz. To će učiniti moju pobjedu još slavnijom“, zaključio je Overeem.

Kao komentar na jačinu udarca svog protivnika, Overeem je kratko rekao:”To su lažne vijesti. Kako god. Ima najjači udarac jer ja nisam udarao tu j***nu mašinu“.