Izgleda da je sljedeća borba Paige VanZant dogovorena za 14. januar, 2018. godine.

Nedugo nakon velike pobjede u njenom UFC debiju, Jessica-Rose Clark će se susresti sa jednom od najpoznatijih ženskih MMA borkinja. Clark će se vjerovatno susresti sa Paige VanZant u flyweight kategoriji. Borba se treba održati u St. Louisu, kako navodi MMA Fighting.

Clark(8-4, 1 NC, 1-0 UFC) je ušla u promociju kao kasna zamijena za Joanne Calderwood kako bi se borila sa Bec Rawlings na UFC Sydney koji se održao prošlog vikenda. Jessica-Rose Clark je ostvarila pobjedu odlukom. Trenutno ima dvije pobjede u nizu.


 

VanZant (7-3, 4-2 UFC) je izrazila želju da se bori u kategoriji više nego inače, nakon što je izgubila od Michelle Waterson prošlog decembra. Svoj debi u flyweight kategoriji Paige je trebala imati sa Jessicom Eye, ali je morala otkazati borbu zbog povrede. Nakon toga je tvrdila da će dobiti priliku za pojas u flyweight kategoriji, ali je Dana White, predsjednik UFC-a, opovrgnuo te tvrdnje.

UFC St. Louis ili UFC Fight Night 124, će se održati u Scottrade Centru 14. januara. Još je samo jedna borba sa main carda  najavljena za ovaj card, a to je borba između  Uriah Halla i Vitora Belforta.