Večni favorit publike Ben „Killa B“ Saunders se sastao sa veoma opasnim Peter Sobottom koji je to pokazao već pri prvoj razmeni u kojoj je „Killa B“ završio na debljem kraju.

Oboje ulaze u okršaj sa nula namere da poštede svoje protivnike ili sebe, siloviti udarci od strane oba borca se prekidaju na svega par sekundi kad Saunders pokušava da prevede borbu u thai klinč.
Borba postaje otvorena tuča i to Sobotta prvi koristi i šalje Saundersa na pod preciznim udarcem koji je otvorio „Killa B“ kod oka. Na podu greplerski pedigre Saundersa ulazi u igru i uspeva da se poštedi dalje štete i time preživi Sobottim silovitim naletom. Poznato je da je Ben jedini borac koji je završio borbu u UFC-u uz pomoć omoplata završnice.

Druga runda se oglasila a oba borca su već pokazali znakove štete od kojih Saunders obilno krvari uprkos vazelinu koji mu je stavljen u rane u pauzama između rundi. Pitanje izdrljivosti i kardija postaje stvar u drugoj rundi zbog svih naleta u prvoj rundi.
Sobotta uspeva da nađe metu nanovo i Saunders je na klimavim nogama. Sobotta se zaleće, ali iz prethodnog neuspelog pokušaja da završi prekaljenog Saundersa – povlači se u nadi da nađe bolju priliku. Što i čini par sekundi kasnije kada nanovo načinje Bena, ali ga ovaj put šalje na pod kolenom i sudija je video dovoljno i prekida meč u korist Sobotte i Saundersovog zdravlja.