Cain Velasquez (14-2) jedan od najboljih teškaša svih vremena spreman je da se vrati u oktagon i vrlo brzo bi legendarni borac mogao biti spreman za borbu, a to je potvrdio njegov prijatelj i trening partner Josh Thomspon.

Velasquez je zbog serije povreda morao na privremenu pauzu. Nije se borio od jula 2016. godine kada je nokautirao Travisa Brownea, ali sada je sve spremno za povratak 36-godišnjeg kralja teške kategorije.

– Cain je spreman za borbu. Bez problema trenira i može se boriti. Sve je pitanje dogovora sa UFC-om koji će morati da mu ponudi prave uslove – rekao je Thomson, te tvrdi da Cainu od svih ljudi u teškoj kategoriji samo jedan čovek može stvoriti probleme.

– Nema previše vrhunskih teškaša trenutno. Jedini borac u UFC-u koji može parirati Cainu je Stipe Miočić. Jedini ga može odvesti do krajnjih granica. Sigurno je da se neće boriti sa Cormierom jer su veliki prijatelji. Odlaskom DC-ja u najavljenu penziju tron bi trebao preuzeti Cain Velasquez. UFC zna da je on prava stvar jer donosi ogromno interesovanje – poručio je Thomson.