Bokserska karijera i karijera boraca može u jednom danu da skrene sa odlične do kraja. Naime švedski bosker Erik Skoglund koji ima profesionalni boks skor od 26 pobeda i samo jednog poraza je pre dvadesetak dana doživeo izliv krvi na mozak nakon teškog sparinga. Doktori su ustanovili da je to dobio zbog udaraca u glavu i bio je u medicinskoj komi bliže dve nedelje.

Sada stižu dobre vesti iz Švedske, on se probudio iz medicinske kome i vise se ne nalazi na intezivnoj negi. Svi mi znamo da ovakva povreda u veliki broj slučaja vodi ka kraju karijere i ako mu je tek 26 godina.

Skoglund je bio na vrhu karijere on se trebao boriti “World Boxing Super Series” sredinom decembra meseca, međutim zbog povrede mozga koju je zadobio tokom priprema za ovu borbu on je otkazao ovu borbu.

Mnogi fanovi borilačkih sportova širom sveta nisu svestni koji rizik svi borci sirom sveta uzimaju kada uđu u ring, kavez ili tatami i da svaki sparing moze biti poslednji. Poštujte sve borcem širom sveta i nadamo se da će Skoglund uspeti da se izvuče iz ove ozbiljne povrede da minimalnim posledicama.