John Lineker koji se trebao ovog vikenda boriti sa Jimmie Riverom, otkazao je borbu iz zdravstvenih razloga. Lineker je pojasnio kako je imao jaku zubobolju te je išao kod zubara ali mu terapija nije pomogla. Bio je prisiljen otkazati borbu te će biti podvrgnut hitnoj operaciji. Rivera je izrazio želju da ostane na cardu i UFC još uvijek traži protivnika. Nekoliko boraca se već ponudilo da uskoči umjesto Linekera a prema objavi Bloody Elbowa, najverovatnije će to biti Marlon Moraes.

Navodno, Riveri je ponuđena borba protiv Moraesa i on se verbalno složio a još uvijek se čeka potpisivanje ugovora. “Borba će se održati ako Marlon kaže da. Ja sam spreman da potpišem”, rekao je Rivera.
Moraes je bio jedan od boraca koji su se javili da se bore protiv Rivere. Upravo zbog toga se čini da ćemo gledati i ovu borbu. Ukoliko se ova borba održi, to će za Moraesa biti treća borba u manje od dva mjeseca. Nakon što je u novembru pobijedio John Dodsona, Moraes je 9. decembra brutalnim nokautom pobjedio Aljamain Sterlinga.

Jimmie Rivera je prvi i posljednji poraz u krajeri doživio 2008. godine i od tada je zaredao dvadeset pobjeda uključujući i one nad Urijah Faberom, Thomas Almeidom, Pedro Munhozom i Iuri Alcantarom.