Habib Nurmagomedov uspeo je da odbrani titulu šampiona u UFC pobedivši u Las Vegasu, Irca Conora McGregora. Tuča koja se dogodila posle meča mogla bi skupo da košta Nurmagomedova, jer je i on učestvovao u njoj, pa bi zbog toga mogao da izgubi šampionski pojas.

Bitka u Las Vegasu bila je nestrpljivo očekivana, a mnogi su verovatno umorni od toka optužbi i uvreda koji su se odvijali tokom nekoliko nedelja, sve do ceremonije vaganja. McGregor je uspeo više puta da izprovocira Nurmagomedova i njegovog tima sa oštrim rečima i ličnim uvredama. Rusi su se uzdržali, ali njegovi živci nisu mogli da izdrže posle borbe, što bi moglo da ga košta titule, mogućnosti da učestvuje u borbama pod pokroviteljstvom UFC-a, a da ne pominjemo obezbeđivanje viza za Sjedinjene Američke Države.

Zbog svih dešavanja u oktagonu nije bilo moguće predati šampionski pojas pobedniku zbog činjenice da je tuča počelo gotovo odmah nakon završetka borbe. Nurmagomedov posle borbe popeo se na ivicu oktagona i skočio u gomilu kod predstavnika irske ekipe.

Sve ovo rezultiralo da policija uhapsi tri člana ruskog tima, čiji identitet nije zvanično objavljen. Kasnije su ih pustili zato što je McGregor odbacio optužnicu.

Sam Nurmagomedov se kasnije izvinio na konferenciji za novinare:

– Želim da se izvinim Ves Vegasu, Atletskoj komisiji države Nevade. To je loše, ali kako ljudi mogu reći zašto sam skočio preko ograde, kad vam neko govori o vašoj religiji, o ocu… MMA nije sport sa uvredama, to je sport u kojem se poštuje protivnik, želim da bude tako, želim da promenim ovu igru. Znam da će me moj otac kazniti kada se vratim kući, ali ja sam nepobediv i apsolutni šampion – rekao je Nurmagomedov.

Istraživanje incidenta će se odnositi na državnu atletsku komisiju. Nurmagomedov može da se suoči sa diskvalifikacijom i kaznom.

Kazne će biti, a to je potvrdio i prvi čovek UFC- Dana White.

– Naravno, imaće sankcije, a momak koji skoči u gomilu više se neće boriti.

White je takođe rekao da Nurmagomedov ne će primiti naknadu i kamate od plaćenog emitovanja sve dok se istraga ne završi. Nije čak ni pričao o mogućem povratku svojih rivala.